Projecte COOP-VERD

| Tema: Cooperació internacional

S'implementarà a Nabeul (Tunísia) i promourà el reciclatge i l'ocupació verda

El 3 d'agost es va validar a Nabeul (Tunísia) el projecte pilot de COOP-VERD que s'implementarà al barri Neapolis i que té com a objectiu promoure el reciclatge i l'ocupació verda i millorar les condicions de treball dels recol·lectors informals (chiffonniers). Es tracta d'una iniciativa coordinada per l'Àrea Metropolitana de Barcelona, en cooperació amb MedCities, l'Ajuntament de Nabeul i l'Associació local ETE+, i finançada per l'Ajuntament de Barcelona.

Actualment l'Ajuntament de Nabeul ja ha habilitat i posat a disposició d'ETE+ un punt verd de recollida de plàstic al centre de la ciutat per facilitar la feina dels chiffonniers. Aquesta instal·lació també disposa d'una premsa que permetrà acumular el material en bales i facilitar-ne la valorització mercantil. Els recol·lectors que participen en el projecte començaran a partir d'aquest mes d'octubre a treballar amb cobertura social i mèdica. En aquest mateix sentit, també tindran garantides unes condicions higièniques adequades que inclouen uniformes preparats per a la feina, campanyes de vacunació i cursos de formació en riscos laborals.

Paral·lelament, el 16 de setembre es va posar en funcionament una campanya de comunicació adreçada als veïns del barri que té com a finalitat afavorir la separació i el reciclatge en origen.

El projecte, que finalitza el desembre de 2017, també pretén en els propers mesos organitzar els recol·lectors informals en una associació o empresa. 

Documents relacionats
Enllaços relacionats