Primer taller de l'SMART-MR

| Tema: Mobilitat i transport, Relacions internacionals

La planificació participativa del transport ha estat l'eix central d'aquest taller en què participa l'AMB

Del 14 al 16 de setembre, Ljubljana ha acollit el primer taller del projecte SMART-MR (Mesures sostenibles per la resiliència de la mobilitat en àrees metropolitanes) entorn de la planificació participativa del transport, amb representants de totes les àrees metropolitanes sòcies.

L'AMB, juntament amb l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat i l'Associació per a la Promoció del Transport Públic, ha participat en la sessió "Whom to involve" (A qui implicar) amb intervencions entorn de la identificació dels actors del territori i de com incloure grups més febles, de quina legislació hi dóna suport, així com d'eines de cara a la motivació dels actors.

Pel que fa la implicació dels diferents agents metropolitans en la planificació del transport, l'AMB ha presentat el procés de creació del Consell de Mobilitat, el nou òrgan consultiu i participatiu que agrupa més de 200 actors metropolitans vinculats a la mobilitat i compromesos amb la seva sostenibilitat.

La resta de socis també han exposat els seus casos, experiències i previsions relacionades amb la planificació participativa del transport a les seves àrees metropolitanes, a partir de grups de discussió i treball. Els participants han estat, a més de l'AMB, les àrees metropolitanes d'Oslo-Akershus (Noruega), Hèlsinki (Finlàndia), Göteborg (Suècia), Budapest (Hongria), Roma (Itàlia), Porto (Portugal) i Ljubljana (Eslovènia), que n'és la líder, així com amb la comissària europea de Transport, Violeta Bulc.

L'SMART-MR vol afavorir la transició a un futur urbà de baixes emissions de carboni, amb mesures sostenibles per al transport i la mobilitat a les ciutats, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura

Documents relacionats
On
Marker
Ljubliana