Presentació Informe GOLD IV

| Tema: Relacions internacionals

La contribució de les àrees metropolitanes en l'agenda global i a Habitat III

Democràcia local
Les xarxes Metròpolis i CGLU (Ciutats i Governs Locals Units) han celebrat un workshop internacional a Barcelona amb representants de governs locals i àrees metropolitans de tot el món, entre elles l'AMB, per tractar el capítol d'àrees metropolitanes del proper Informe mundial sobre descentralització i democràcia local (GOLD IV), així com les recomanacions que contribuiran a l'agenda global de governs locals i regionals que es presentaran al congrés de la CGLU a Bogotà i a Habitat III a Quito, a l'octubre.

Els secretaris generals de CGLU i Metròpolis han estat els encarregats d'obrir el seminari de dos dies amb la benvinguda als participants. La primera jornada ha comptat amb tres taules rodones.

L'AMB ha participat en la primera, sobre la governança d'àrees metropolitanes, en la qual s'ha tractat el sistema de governança multinivell amb altres trams de govern i amb la societat civil per a un funcionament col·laboratiu efectiu.

La segona taula ha debatut sobre el desenvolupament econòmic de les àrees metropolitanes, ja que es considera que aquestes contribueixen significativament a la riquesa dels seus estats, i arriben fins i tot a superar el PIB de molts països. La tercera taula ha girat entorn de la urgència de definir noves polítiques per a gestionar les metròpolis del futur i garantir la seva prosperitat, sostenibilitat i inclusió.

En la segona jornada del workshop s'han presentat les conclusions per a l'agenda global i s'han debatut les recomanacions per a l'informe GOLD, en la línia de trobar les millors polítiques a l'hora d'assolir les aspiracions dels governs locals i regionals de les metròpolis.

Documents relacionats
Enllaços relacionats