Pla d'internacionalització de l'AMB

| Tema: Relacions internacionals

Ajuntaments, actors del territori, xarxes internacionals i experts contribueixen a definir-lo

Imatge de la reunió

Disset ajuntaments metropolitans, més d'una vintena d'experts de diverses organitzacions del territori i de xarxes internacionals i els equips tècnics de l'AMB han participat durant el mes de gener en tres sessions de treball conjuntes per contribuir a definir el primer Pla d'internacionalització de l'AMB, que ha de fixar les relacions internacionals de la institució metropolitana.

L'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB està iniciant l'elaboració del primer Pla de relacions internacionals de la institució, tal com preveu el Pla d'actuació metropolità del mandat (PAM 2019-2023).

El Pla d'internacionalització ha d'oferir una estratègia i unes línies prioritàries de treball en l'àmbit de les relacions internacionals de l'AMB per als propers 5 anys.

Sessions de treball

En tres sessions de treball conjuntes, s'han debatut les prioritats temàtiques i geogràfiques en què l'AMB ha de centrar els seus esforços en l'àmbit internacional i s'han compartit necessitats, apostes i diverses propostes per tal de crear sinergies amb els municipis, les empreses i les institucions del territori, així com amb les xarxes internacionals on col·labora l'AMB. També s'han recollit els interessos dels diferents equips tècnics de l'AMB que porten a terme projectes i activitats internacionals en la seva feina diària.

En l'àmbit de les relacions internacionals, l'AMB desenvolupa gran part de la seva tasca acompanyant i donant suport als diferents serveis tècnics de l'Administració metropolitana en el seu procés d'internacionalització. Entre les principals línies de treball destaquen la gestió de projectes cofinançats per la Unió Europea, el treball en xarxes internacionals de ciutats i metròpolis (Metropolis, EMA, MedCities, CGLU, ICLEI, UITP, EIT, entre altres); també es vehicula la presència de l'AMB en conferències i fòrums internacionals i es promou el rol i reconeixement de les àrees metropolitanes pel que fa a la Unió Europea i al sistema de les Nacions Unides.

A banda, al territori metropolità, els 36 ajuntaments i altres actors econòmics i socials tenen una important agenda internacional amb la qual es generen sinergies des de l'AMB.

Documents relacionats