Open Space Connection

| Tema: Espais públics urbans, Relacions internacionals

Més de 200 persones participen als actes de projecció exterior de l'arquitectura de l'espai públic metropolità

Les jornades Open Space Connection van aplegar unes 220 persones entre les dues activitats que es van fer els dies 4 i 5 de maig, i on l'AMB va participar amb una selecció de 10 projectes d'arquitectura a l'espai públic.

Les dues jornades, organitzades per CCP (Cities Connection Project) dins del projecte Open Space Connection, van consistir per una banda, en la inauguració el dia 4 d'una exposició al Jardi Botànic de Barcelona, on es van mostrar la selecció de 15 projectes de l'Arc Lémanique i 15 projectes de l'AMB i, de l'altra, en una trobada d'intercanvi d'experiènxcies el dia 5, entre arquitectes suïssos i locals, al Pavelló Mies van der Rohe. Prèviament a la inauguració de l'exposició al Jardí Botànic, els arqueitectes participants van ser rebuts a la seu de l'AMB i van poder visitar algunes actuacions a l'espai públic metropolità, com ara l'arquitectura de l'espai públic del parc del Riu.

Open Space Connection (Àrea Metropolitana Barcelona + Métropole Lémanique)

Aquest projecte neix de la voluntat per part de Cities Connection Project de mostrar a l'exterior l'arquitectura de l'espai públic pensat i executat a l'àrea metropolitana, i buscar connexions i relacions professionals, econòmiques i culturals per als arquitectes locals.

L'objectiu és donar resposta a la necessitat d'internacionalització de projectes arquitectònics i, a la demanda de models detectada en altres territoris amb economies més potents.

Totes les ciutats i regions seleccionades en l'àmbit del projecte Open Space Connection compleixen una sèrie de requisits específics que fomenten les sinergies amb Barcelona i els seus professionals.

Gràcies a aquest projecte, la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana es mostra a l'exterior, a través de la seva arquitectura de l'espai públic. Aquest model es mostra mitjançant una selecció de 15 projectes realitzats en els últims deu anys, molts desenvolupats a l'AMB.

De la mateixa manera, s'han pogut veure i analitzar 15 projectes d'espai públic realitzats al perímetre de l'Arc Lémanique, que uneix les ciutats de Ginebra i Sion, passant per Nyon i Lausana.

Documents relacionats
Projectes relacionats
On
Marker
Jardí Botànic de Barcelona
Marker
Pavelló Mies van der Rohe