Medcities reforça la seva presència a la Mediterrània

| Tema: AMB

Taller de consolidació dels Centres de Transferència de Coneixement CTC

Del  16 a 18 de desembre es va celebrar a la ciutat libanesa de Trípoli, el taller de capacitació per als CTC's (Centres de Transferència de Coneixement ) de Sfax i Al Fayhaa com a antenes territorials de MedCities.

Amb la finalització del projecte USUDS, MedCities inicia el procés de consolidació dels centres de Transferència de Coneixement, com a antenes regionals de la Xarxa MedCities a les zones del Magrib i del Mashreq. Aquesta acció és finançada per l'Ajuntament de Barcelona i l'Àrea Metropolitana de Barcelona, juntament amb l'Ajuntament de Sfax i la Comunitat Urbana d'Al Fayhaa.

L'objectiu del taller ha estat reforçar la secretaria dels CTC  amb la finalitat de realitzar tasques de representació de MedCities a la regió i d' identificar necessitats i projectes dels membres de la xarxa.

El taller de capacitació va ser impartit per experts internacionals els quals van conduir les sessions i guiar els debats. Els principals temes que es van debatre i compartir van ser sobre gestió de projectes, el paper i els objectius dels CTCs a la xarxa MedCities, oportunitats de fons i l'elaboració de propostes per tal d'aconseguir suport financer. Posteriorment, membres de l'equip de MedCities, van oferir una sessió tècnica per les activitats a realitzar durant el projecte, així com en qüestions pràctiques relatives a la seva aplicació.

Durant el primer dia, el personal tècnic de la Comunitat Urbana d'Al Fayhaa i la Secretaria General de MedCities va dur a terme una sessió de treball sobre procediments tècnics de la xarxa. El segon dia es va dedicar a l'elaboració de l'esborray i presentació de projectes a les convocatòries internacionals i es va obrir a d'altres ciutats libaneses membres de la xarxa. En total van participar al taller 32 persones, que representaven a 9 ciutats diferents de la xarxa (Jezzine, Dannieh, Byblos, Saida, Trípoli, El Mina, UC d'Al Fayhaa, Sfax i a l'Àrea Metropolitana de Barcelona).

Documents relacionats