MADE in MED

Transport urbà, protecció de la diversitat i creixement verd

Imatge de la notícia

MedCities, el Secretariat del qual l'exerceix l'AMB, va participar a l'esdeveniment Interreg MED  "MADE in MED" celebrat a Roma els passats 18 i 19 d'abril.

MedCities estava representada a 3 de les 9 Comunitats Interreg Med dins de l'àrea d'exposicions: Transports Urbans (Projecte GO SUMP), Protecció de la Biodiversitat (Projecte PANACeA) i Creixement Verd (Projecte MADRE). També va contribuir a marcar les directrius i a l'stand sobre "Organització d'Esdeveniments Sostenibles".

L'esdeveniment "MADE in MED", conceptualitzat com un "Laboratori de Fabricació", tenia el propòsit de presentar els primers resultats dels 90 projectes actualment en marxa, a través d'una conferència i una exposició. Va ser una oportunitat per transmetre la idea i els valors de les comunitats temàtiques transnacionals, compartint coneixements i promovent el desenvolupament sostenible per tota la Mediterrània, alhora que es valoren les potencials sinergies entre projectes i socis, tot fomentant iniciatives transversals entre les diferents comunitats.

La conferència es va articular al voltant del canvi climàtic, l'economia blava i el creixement inclusiu, així com de temes transversals. Es van presentar resultats, proposar polítiques, i es va fer una sessió conjunta sobre els fons de programes de la UE adreçats a la regió mediterrània, a fi de debatre sobre el futur de la cooperació tot reforçant un missatge comú a nivell de polítiques locals i europees.

Amb ocasió de l'esdeveniment "MADE in MED", MedCities va generar una sèrie d'activitats i reunions entre les següents comunitats:

  • Transports Urbans: el segon acte Community event va girar al voltant de 7 projectes modulars, que ara mateix estan desenvolupant mesures i solucions innovadores dirigint accions de mobilitat urbana per tota la mediterrània. S'organitzà com una sèrie de tallers a mida per aprofundir en el contingut dels projectes. També, el projecte GO SUMP va tenir l'oportunitat de dirigir una reunió del comitè directiu del projecte. El proper acte internacional de GO SUMP tindrà lloc a l'AMB, Barcelona, el proper novembre de 2018.
  • Protecció de la Biodiversitat: Es va organitzar una reunió del comitè directiu de l'associació, així com d'altres reunions separades amb diferents projectes per preparar el proper esdeveniment a Montenegro entre el 16 i el 18 de maig.

MedCities al projecte MADRE

MedCities forma part del projecte MADRE que té com a objectiu llançar un clúster internacional dedicat a l'agricultura metropolitana i a desenvolupar una proposta per a l'eco-innovació i el creixement verd inclusiu. Com a part d'aquest projecte, l'AMB ha creat un grup de treball sobre agricultura a la Barcelona metropolitana i també ha participat en els intercanvis transnacionals. Les àrees de Planificació Estratègica, Desenvolupament Territorial, Desenvolupament Sòcio-Econòmic i Relacions Internacionals estan totes elles involucrades en aquest procés.

A més, MedCities participa com a soci a les Comunitats de Transport Urbà i Protecció de la Biodiversitat, on els departaments tècnics de Mobilitat i Infraestructures Verdes estan involucrats en esdeveniments de difusió de coneixement i tallers temàtics. L'objecte de Go-SUMP és promoure la mobilitat urbana sostenible, facilitar la introducció de transports de baixes emissions als països de la mediterrània i ajudar d'aquesta manera a millorar les corresponents polítiques públiques. PANACEA té l'objectiu de protegir la biodiversitat i els ecosistemes naturals a través del reforçament del treball en xarxa en la gestió d'àrees protegides. 

Documents relacionats