La Mitja Lluna Roja Kurda visita l'AMB

| Tema: Relacions internacionals

L'objectiu de la visita ha estat enfortir les relacions institucionals

Imatge d'un dels moments de la visita

Del 15 al 17 d'octubre l'AMB va rebre la visita d'una delegació de la Mitja Lluna Roja Kurda, la Mezzaluna Rossa Kurdistan-Italia i l'ONG italiana "Un ponte per...".

L'objectiu d'aquesta visita ha estat enfortir les relacions entre l'AMB i la Mitja Lluna Roja Kurda, amb què l'AMB col·labora des de l'any 2017. Durant la visita, s'ha fet èmfasi en la manca de suport internacional per fer front als reptes que estan vivint al Kurdistan sirià i també la desinformació que pateix el món en general respecte de la situació.

S'han dut a terme visites i reunions tècniques vinculades als interessos i prioritats de la Mitja Lluna Roja Kurda, on la delegació ha pogut exposar i compartir les seves experiències i el context actual del Kurdistan sirià amb l'equip tècnic de Cooperació Internacional i amb l'equip del Cicle de l'Aigua de l'AMB. Per altra banda, la delegació s'ha reunit amb Alfred Bosch, vicepresident de l'Àrea d'Internacional i de Cooperació, i s'han organitzat entrevistes i reunions amb diferents ONGD i mitjans de comunicació.

Hi van participar la doctora Jamila Hami i el doctor Sherwan Bery, directora i director de la Mitja Lluna Roja Kurda, i els van acompanyar el president i un membre de la Mezzaluna Rossa i l'Ettore Acocella, tècnic de Desenvolupament de Programes de l'ONG italiana "Un ponte per...".

Projectes vinculats a l'AMB

L'AMB col·labora amb la Mitja Lluna Roja Kurda en dos projectes. El primer, ja finalitzat, "Projecte d'emergència al Kurdistan sirià: contribuir a l'exercici dels drets humans de les persones refugiades a la regió de l'Eufrates", va permetre fer front a la situació d'emergència dels nadons i infants dels camps d'Ain Isa i Mistenur, i va permetre distribuir racions de llet infantil per a 1.866 nadons d'entre 0 i 24 mesos, i 1.750 peces de roba d'abric per a nens d'entre 1 i 12 anys.

El segon projecte, encara en curs, "Millora del subministrament d'aigua potable a Kobani" presentat amb la Mezzaluna Rossa Kurdistan Itàlia, pretén garantir el dret al subministrament d'aigua potable a la ciutat de Kobane (aprox. 45.000 persones), ciutat actualment molt malmesa després dels atacs que va patir el 2014 per part del Daeix i els seus aliats. Es preveuen accions com ara instal·lar dues noves bombes d'aigua, reparar la instal·lació elèctrica, instal·lar un nou sistema de control de l'estació de bombeig, entre d'altres.

Documents relacionats