La internacionalització dels espais metropolitans

| Tema: Relacions internacionals

Presentació de l'Issue Paper09 elaborat per la xarxa Metròpolis

Portada del document

Dijous, 19 de desembre, es va presentar l'Issue Paper 09 elaborat per la xarxa Metropolis i coordinat per la Alianza AL-Las sobre  " La internacionalització dels espais metropolitans".

Aquest document culmina tota una sèrie de treballs previs per entendre les claus de la internacionalització de l'AMB, com van ser els seminaris fets a Barcelona el juny del 2019 (comparativa entre Montreal, Seül, Viena, eThekwini, Medellín i Barcelona) i el juny de 2018 (comparativa entre Amsterdam, Copenhagen, Greater Manchester, Stuttgart i Zurich).

"La internacionalització dels espais metropolitans" és un treball que pretén endreçar i optimitzar els recursos que les àrees metropolitanes d'arreu del món dediquen a la seva dimensió internacional. Aspectes com la col·laboració, la coordinació i la complementariat en l'acció exterior o les diferents modalitats, com les relacions multilaterals o els agermanaments que les àrees metropolitanes escullen per fer efectiva la seva acció internacional, són alguns dels punts que el document planteja. Finalment, es fa un recull de recomanacions per fer més útil i eficient l'acció internacional, així com l'aprofitament de cara a les polítiques públiques que les dites àrees metropolitanes són responsables d'executar. 

Issue Paper 09

Documents relacionats
Enllaços relacionats
On
Marker
CIDOB Barcelona