Iniciatives internacionals contra el canvi climàtic

| Tema: Canvi climàtic

L'AMB s'adhereix al nou Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia

L'AMB va aprovar, en la sessió del Consell Metropolità del passat 26 d'abril de 2016, i en coherència amb els acords presos en el marc de la COP21, l'adhesió al nou Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia, que fusiona les anteriors iniciatives de mitigació i adaptació al canvi climàtic. De la mateixa manera, va aprovar la ratificació de Declaració de Sant Sadurní d'Anoia: Renovem el compromís local pel Desenvolupament Sostenible i la Lluita contra el Canvi Climàtic cap el 2030.

Pel que fa a l'adhesió al nou Pacte, l'AMB ja compta amb un seguit de compromisos establerts en l'àmbit del canvi climàtic i l'energia. D'una banda, està adherida a la iniciativa del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per l'Energia Sostenible Local (PAES) i, de l'altra, a la iniciativa Alcaldes i Alcaldesses per l'Adaptació (Mayors Adapt). L'aplicació d'aquests compromisos es plasma en el Pla metropolità d'adaptació al canvi climàtic i en l'Estratègia de gestió del carboni.

El 15 d'octubre de 2015 es va presentar a Brussel·les la nova iniciativa integrada del Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l'Energia. Aquesta nova iniciativa neix amb vocació d'harmonitzar la vessant de la mitigació amb l'adaptació i reduir les emissions de gasos amb efecte d'hivernacle (GEH) en un 40% de cara al 2030.

Amb l'adhesió a la nova iniciativa, l'AMB també es proposa desenvolupar un rol més actiu en el territori metropolità, especialment pel que fa a la transferència als ajuntaments del coneixement generat en els estudis de l'Observatori Metropolità del Canvi Climàtic i en el suport a la realització de plans locals d'adaptació al canvi climàtic. L'AMB també instarà els ajuntaments metropolitans a incorporar-se a la nova iniciativa i a actualitzar els seus compromisos de reducció d'emissions.

Documents relacionats