Inici del projecte de Cities Alliance a Tunísia

| Tema: Relacions internacionals

Susa acull les primeres sessions de formació per desenvolupar estratègies de planificació urbana en vuit ciutats tunisianes

Imatge de la noticia

En el mes de gener s'ha iniciat un nou projecte d'enfortiment i difusió d'iniciatives de planificació urbana estratègica a Tunísia, desenvolupat en col·laboració amb el Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), la Fédération Nationale des Villes Tunisiennes (FNVT), el Centre de Formació i Suport a la Descentralització del govern de Tunisia (CFAD), la cooperació alemanya (GIZ), la cooperació holandesa (CILG-VNG) i MedCities.

El projecte, dirigit a vuit ciutats tunisianes, té com a objectiu desenvolupar estratègies de planificació urbana participativa i inclou  formacions a personal tècnic de les ciutats pilot, creant així una xarxa d'experts en planificació urbana estratègica per a administracions públiques que puguin acompanyar el procés de planificació a nivell local.

Durant aquesta part del projecte es realitzaran un total de 15 dies de formació, repartits en 4 sessions. Les dues primeres s'han dut a terme al gener i les altres seran a mitjans i finals de febrer.

La primera sessió, celebrada els dies 14-16 de gener a Sussa (Tunísia), ha desenvolupat el marc de treball i els punts clau en l'organització de projectes d'estratègia de ciutats sobre la base d'un enfocament participatiu en la planificació territorial a través de casos pràctics, així com temes transversals en el desenvolupament d'estratègies de ciutats.

La Secretaria General de Medicities, que corre a càrrec de l'AMB, ha organitzat la segona sessió a la ciutat de Sussa durant els dies 23-26 de gener. S'ha aprofundit en aspectes metodològics de la planificació, sobre la base de les experiències d'altres ciutats mediterrànies, seguint una metodologia participativa i interactiva a partir d'exercicis pràctics de preparació del llançament, diagnosi i quadre estratègic de projectes, així com la transversalitat del desenvolupament econòmic local.

Cities Alliance és una associació global per a la reducció de la pobresa i la promoció del desenvolupament sostenible de les ciutats. Aquest projecte forma part del seu Programa a Tunísia, que posa el focus en la capacitació i la formació per a l'assoliment d'una política urbana sostenible al país.

Enllaços relacionats