Impuls al Pacte per a la Cohesió Social a Tetuan

| Tema: AMB

El projecte vol millorar la governança, la democràcia local i reforçar els drets socials d'aquesta ciutat

La Diputació de Barcelona ha aprovat el projecte de cooperació al desenvolupament entre l'Ajuntament de Tetuan, AERYC i Medcities. L'objectiu del projecte és la millora de la governança, la democràcia local i la garantia i reforçament dels drets socials. Al mateix temps, la bona pràctica que representa aquest projecte per la ciutat de Tetuan, serà l'eina per promoure una nova governança democràtica  a altres ciutats de la Mediterrània, especialment de la zona del Magreb. AERYC (África América Europea, Regiones y Ciudades), en col·laboració amb MedCities, donarà suport tècnic al projecte que liderarà l'Ajuntament de Tetuan.

La finalitat és articular tots els projectes i accions que es realitzen a la ciutat de Tetuan  i que són liderats per organitzacions socials i diferents administracions públiques, en una sola política pública, amb finançament públic, privat o internacional. 

Es tracta doncs d'articular les diferents  accions socials a través d'objectius i projectes complementaris, amb la finalitat de treballar en una mateixa direcció i aconseguir un millor impacte social amb els recursos invertits.

Concretament, el projecte pretén assolir els diferents objectius:
  • Treballar pel coneixement mutu de totes les entitats socials i els seus projectes duts a terme a la ciutat.
  • Teixir confiança i treballar pel compromís social entre totes les organitzacions socials i l'administració pública.
  • Identificar els projectes en curs, organitzar-los en objectius i programes, i marcar nous objectius i projectes socials per a la ciutat.
  • Reunir les administracions públiques i les organitzacions d'acord amb els projectes i programes d'acció i impulsar la gestió cooperativa i complementària.
  • Avaluar i impulsar el Pacte per a la Cohesió Social a Tetuan a través de la Mediterrània.

Documents relacionats