Impuls a l'agricultura ecològica

| Tema: Sostenibilitat

L'AMB signa un conveni amb la UAB per potenciar l'agricultura ecològica

L'AMB finançarà, amb 11.300 €, els treballs de sis estudiants del postgrau en Dinamització Local Agroecològica de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per impulsar l'agricultura ecològica al territori metropolità. El postgrau té l'objectiu de fomentar la sostenibilitat promovent l'agricultura ecològica i el desenvolupament de circuits curts de comercialització i reforçant les capacitats de les comunitats locals.

El conveni ha estat signat entre l'Àrea de Planificació Estratègica de l'AMB i l'Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB).

Els treballs que es realitzaran seran:

  • Dignificació de les hortes en precari als límits del Parc Agrari del Baix Llobregat (l'Hospitalet de Llobregat).
  • Elaboració d'un Programa d'agricultura ecològica municipal sobre els horts urbans, periurbans i el desenvolupament del pla agropecuari de Collserola (Sant Cugat del Vallès).
  • Dinamització agroecològica de les vores urbanes / espais de contacte entre ciutat i territori de l'AMB. Disseny participatiu d'un projecte d'horts urbans prop de la llera del Ripoll (Ripollet).
  • Mesures per a la dinamització de les finques en desús del Parc Agrari del Baix Llobregat que han quedat abandonades o amb un ús insuficient a causa del relleu generacional.
  • Estudi del potencial agro-ecològic de la Regió Metropolitana de Barcelona i dels actors de referència.
Aquests estudis serviran per reforçar l'acord de govern d'impuls de l'agricultura ecològica al territori metropolità.

Documents relacionats