II Congrés Ambiental

| Tema: Relacions internacionals

Els reptes de l'ODS 11 (ciutats i comunitats sostenibles), a debat des de Guatemala

Imatge d'una de les sessions del Congrés

Del 21 al 25 de setembre de 2020 va tenir lloc de manera virtual el II Congrés Ambiental – Ciudad de Guatemala, organitzat per la Municipalidad de Guatemala. Sota el títol "Ciudades Sostenibles: Panorama al 2030 para el cumplimiento del ODS 11", el congrés va girar a l'entorn de tres eixos temàtics: la sostenibilitat i accés al transport; l'accés a les zones verdes i espais públics, i les polítiques i plans per a la reducció del risc de desastres.

Durant els cinc dies es van dur a terme conferències experts en aquestes àrees temàtiques, provinents de diferents institucions guatemalenques i internacionals.

L'AMB hi va estar present, amb les intervencions tècniques del director dels Serveis de l'Espai Públic, Albert Gassull, que va exposar el sistema d'integració d'àrees verdes en l'espai públic de l'AMB, i del director de l'Àrea de Desenvolupament de Polítiques Urbanístiques, Josep Maria Carreras, amb una ponència sobre desastres naturals, plantejament i control administratiu a l'AMB.

La cap del Servei de Cooperació Internacional de l'AMB, Maria Peix, va ser convidada a formar part del tribunal que avaluava les diferents propostes presentades al Concurs "Acción ODS". Aquest concurs, organitzat pel Centre d'Educació Ambiental de la Municipalitat de Guatemala, premiava propostes i projectes en execució innovadors, accessibles i aplicables dirigits a contribuir al desenvolupament sostenible a Guatemala.

Prop de 400 participants

A banda de les conferències, també hi va haver intervencions de reflexió i debat sobre els diferents eixos del Congrés, així com una sèrie de càpsules informatives i recorreguts guiats virtuals per diferents espais i serveis públics de la ciutat de Guatemala, com parcs ecològics urbans o mitjans de transport eficients. El Congrés va comptar amb prop de 400 participants de diferents països iberoamericans, com Colòmbia, Hondures, Nicaragua, Bolívia o Equador. 

Documents relacionats