Gestió de residus a Zarqa

| Tema: Relacions internacionals

Instal·lació d'una estació de transferència mòbil en aquesta ciutat jordana

MedCities avaluarà la idoneïtat d'instal·lar una estació de transferència mòbil als voltants de la ciutat de Zarqa, a Jordània. D'aquesta manera, i amb finançament de l'AMB, es vol donar suport a aquest municipi jordà en la seva tasca cap a l'adopció d'accions per augmentar l'eficiència en la gestió de residus.

La funció de l'estació de transferència mòbil serà recollir els residus transportats en petits camions des de la ciutat. S'augmentarà així la capacitat de recollida de residus i hi haurà menys emissions de gasos amb efecte d'hivernacle gràcies a la disminució del nombre de viatges diaris cap a l'abocador.

Capacitació en gestió de residus

L'avaluació que duu a terme MedCities vol assegurar la instal·lació d'aquesta estació d'una manera econòmicament sostenible, respectuosa amb el medi ambient i que suposi una millora de la vida quotidiana dels ciutadans de Zarqa. El projecte també obre el camí cap a la introducció de futures pràctiques de separació de residus al municipi.

Així es donarà continuïtat a la tasca que l'AMB va realitzar a Jordània en temes de capacitació en gestió de residus, iniciada el 2018 en col·laboració amb el Fons Català de Cooperació i MedCities, que ajudà Mafraq i altres municipis jordans a través d'un centre de formació urbà.

Ara és el municipi de Zarqa qui té un fort compromís per seguir augmentant els seus coneixements en temes de gestió ambiental, que és un dels objectius de MedCities: augmentar la capacitat i l'empoderament dels municipis perquè puguin dur a termes accions sostenibles. Per acomplir els objectius, el projecte inclou una sèrie de tallers per augmentar la capacitat dels tècnics ambientals del municipi de Zarqa en la realització de futurs estudis d'impacte ambiental.

Aquest projecte contribuirà als ODS 3 (Bona salut i benestar), 11 (Ciutats i comunitats sostenibles) i 17 (Associació per als objectius).

Documents relacionats