GALILEO for mobility

| Tema: Relacions internacionals

El projecte introdueix el sistema europeu de geolocalització a l'àmbit de la mobilitat

El passat mes de gener, l'AMB va participar en la reunió de llançament del projecte GALILEO FOR MOBILITY (G4M) que utilitzarà la tecnologia europea de navegació per satèl·lit Galileo per obtenir la posició real d'usuaris i vehicles, i que ampliarà la disponibilitat del senyal per millorar, així, els serveis de mobilitat de la zona.

G4M està impulsat per l'Agència Europea dels Sistemes Globals de Navegació per Satèl·lit (GSA) i finançat pel programa europeu de recerca i investigació HORIZON 2020. L'objectiu del projecte és donar suport a la introducció de la tecnologia de geolocalització europea GALILEO en l'àmbit del transport i la mobilitat, mitjançant proves pilot de diferents serveis de mobilitat.

Pilot a Cervelló

Dins d'aquest projecte, l'AMB liderarà un pilot al municipi de Cervelló, on s'oferirà un servei d'autobús a la demanda, per tal de millorar la freqüència del servei i fer més eficients les comunicacions entre el centre i els afores de la localitat. Si el pilot de Cervelló s'implementa amb èxit, l'AMB podria ampliar aquest servei progressivament a altres municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

La primera reunió del G4M s'ha celebrat a la seu de l'Agència Europea dels Sistemes Globals de Navegació per Satèl·lit de Praga, i hi han participat els diferents socis del projecte procedents del Regne Unit, Grècia i França. Durant la trobada s'ha planificat l'organització i la gestió del projecte, els diferents paquets de treball i com s'implementarà. A més, s'han presentat els diferents pilots que es duran a terme, incloent-hi el de Bus a la demanda a Cervelló, un segon de motos compartides a Barcelona, taxis compartits a Tessalònica, o un pilot sobre bicicletes i cotxes elèctrics a París.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
On
Marker
Seu de la GSA