Fòrum Mundial a Kuala Lumpur

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB va impartir un seminari sobre gestió metropolitana

L'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB juntament amb la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona, van participar en el novè Fòrum Urbà Mundial (WUF9) que les Nacions Unides va organitzar entre el 7 i el 13 de febrer a Kuala Lumpur (Malàisia), que portava per títol "Ciutats 2030, ciutats per a tothom: implementant la nova agenda urbana". Aquest fòrum és la trobada global més important en el camp del desenvolupament urbà sostenible i els assentaments humans.

L'AMB ha compartit un estand amb les altres institucions catalanes i ha impartit un seminari sobre la seva visió al voltant de la realitat metropolitana. Actualment, el desenvolupament urbà a escala mundial afecta molts àmbits temàtics i la governança metropolitana és clau per entendre que la gestió de les ciutats ha superat les fronteres administratives per tal de donar serveis més eficients i pròxims a la ciutadania. El tractament de residus, el transport públic o els espais verds són exemples de gestió conjunta i integrada que demostren ser més eficaços que la gestió individualitzada per part dels municipis que formen part d'un conjunt.

L'AMB està organitzant un congrés internacional que tindrà lloc el proper mes de maig que està vinculat directament amb la temàtica central d'aquest Fòrum Urbà Mundial (WUF9). Sota el títol "Els reptes de les metròpolis més enllà d'Hàbitat III: una contribució a la nova agenda urbana" se centrarà a debatre el paper de les metròpolis per solucionar els reptes que planteja el món actual: sostenibilitat, cohesió social, desenvolupament econòmic i planificació territorial. 

Documents relacionats