Formació interna a l'AMB

| Tema: AMB

Personal de l'AMB fa tasques de formació a la plantilla de l'organització

L'AMB ha consolidat el projecte de disposar d'una pedrera de formadors interns que ofereixen, al personal de l'Administració metropolitana, els coneixements i la pràctica més adequades per desenvolupar les tasques pròpies dels seus llocs de treball i conèixer en profunditat la cultura pròpia de l'ens metropolità. L'objectiu d'aquest projecte és fer formació, en diversos àmbits d'interès, del personal de l'AMB, impartida per personal de la mateixa organització que coneix els procediments i les tècniques de feina i que, per tant, és qui millor pot explicar-los, amb garantia d'aplicació immediata, i qui millor pot acompanyar la resta de la plantilla per superar les dificultats que se'ls plantegen.

Per agrair la seva tasca de formació, el dimecres 3 de febrer es va fer un acte institucional presidit pel gerent de l'AMB, Ramon Torra.

Compromís dels formadors interns

El projecte per constituir la pedrera de formadors interns neix d'un primer projecte d'acollida del personal nou que arriba a la institució que es va posar en marxa el febrer del 2018. En aquest projecte d'acollida hi participaven professionals de les diferents àrees de l'AMB, que explicaven als nouvinguts la història de l'Administració metropolitana, com s'organitza, els serveis que presta, la cultura, les eines i els procediments de treball, les normes ambientals, els aspectes de recursos humans, etc.

Les enquestes d'avaluació de l'activitat van confirmar sempre el bon resultat i la bona recepció per part del personal que s'incorporava a la plantilla de l'ens metropolità. Així, les sessions d'acollida s'han mantingut, tot i que actualment es fan en format virtual.

Aquesta experiència va servir perquè els formadors i formadores interns mantinguessin el seu compromís per donar aquest servei formatiu a tot el personal de l'AMB. Així, la política de formació de l'AMB continua ampliant el ventall de persones disposades a ensenyar i a transmetre els seus coneixements a tota la plantilla. Entre d'altres, s'està fent formació sobre matèria pressupostària, gestió de procediments administratius de diversa índole, llenguatge administratiu, redacció de documents administratius, gestió documental i eines i recursos ofimàtics.

Aquest 2021 continuarà, doncs, el projecte de pedrera de formadors interns, que incorporarà altres disciplines i matèries. Cal ressaltar que apostar per la formació interna és una manera de guanyar eficiència i eficàcia en la gestió dels serveis cap a la ciutadania i cap als ajuntaments metropolitans i, alhora, és una via única per transmetre la cultura i els valors corporatius de l'AMB.

Documents relacionats
Enllaços relacionats