Estratègies internacionals compartides

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB organitza una jornada sobre Estratègies internacionals de les grans metròpolis

Més de 40 representants de 15 metròpolis de 14 països han pogut conèixer, compartir i debatre l'acció internacional dels respectius governs metropolitans com a política pública, les vies de col·laboració amb els agents econòmics i socials, i les estratègies de les metròpolis a l'hora de trobar el seu encaix en l'agenda global.



La jornada l'organitzava l'AMB juntament amb l'Institut Barcelona d'Estudis Internacionals (IBEI) i l'Aliança Euro-Llatinoamericana de Cooperació entre Ciutats (AL-LAS). En aquest acte s'han pogut intercanviar experiències i reforçar els lligams amb metròpolis com Nova York, Montreal, Johannesburg, Lima, Ciutat de Mèxic, Manchester o Medellín.

El vicepresident d'Internacional i de Cooperació de l'AMB, Alfred Bosch, ha estat l'encarregat de donar la benvinguda als participants i presentar la conferència inaugural sobre les metròpolis globals i l'ordre mundial, a mans de l'expert internacional del Chicago Council on Global Affairs Simon Curtis.

Aquesta trobada internacional s'emmarca dins d'un procés de reivindicació de la necessitat d'una agenda urbana mundial. A les grans ciutats i àrees metropolitanes d'arreu del món és on es produeixen els índexs nacionals més alts de creixement econòmic, innovació i generació d'ocupació. Però les metròpolis no disposen dels recursos ni dels marcs reguladors necessaris per a donar resposta a la immensa complexitat de problemàtiques que en deriven.

La jornada també servirà com a treball preparatori de cara a la Cimera Hàbitat III de l'ONU sobre Habitatge i Desenvolupament Urbà, que se celebrarà a Quito (Equador) l'octubre del 2016.

Documents relacionats
On
Marker
Seu de l'IBEI 08005, Barcelona