Es publiquen les conclusions de l'EMA 2015

| Tema: Relacions internacionals

Competitivitat territorial i cohesió social de les metròpolis europees

L'AMB publica els resultats de la trobada European Metropolitan Authorities (EMA) 2015 que va tenir lloc a Barcelona el passat 13 de març, on es van reunir els alcaldes i presidents de les principals ciutats i metròpolis europees.

El seminari, organitzat per l'AMB, tenia per objectiu debatre sobre els reptes de futur de la governança de les metròpolis europees i definir les bases d'una relació de col·laboració per tal de guanyar capacitat d'influència davant dels estats i les autoritats de la Unió Europea.

L'AMB ha recollit en una publicació els principals missatges que es van plantejar durant el seminari.

El document inclou un relat executiu de la conferència, el document marc sobre el qual es va treballar, titulat 'La governança metropolitana a Europa: models i reptes', i una galeria d'imatges de la jornada. S'hi inclou també la Declaració de Barcelona 2015, un compromís polític adoptat per les autoritats que van participar al seminari que advoca per la col·laboració entre metròpolis, la transferència de coneixement i l'intercanvi d'experiències, i sol·licita a la Unió Europea un tracte diferencial en la gestió de recursos.

La trobada, que va reunir representants polítics de 15 ciutats de 10 països diferents (Viena, París, Brussel·les, Torí, Bolonya, Tolosa, Oporto, Rennes, Lille, Marsella, Liverpool, Varsòvia, Oslo, Novi Sad i Barcelona), a més de l'OCDE i d'altres xarxes mundials i europees de ciutats (CGLU, Metropolis, Eurocities, Metrex, FMDV i Medcities), tindrà una nova edició a la ciutat de Torí el 2016. La voluntat de l'AMB és que la trobada tingui continuïtat en el temps i que es pugui celebrar periòdicament en diferents ciutats europees.

Documents relacionats
Enllaços relacionats