El projecte BLUEfasma prepara els Blue Living Labs

| Tema: Relacions internacionals

Es tracta d'una eina per millorar l'economia circular al Mediterrani

Imatge de la notícia

MedCities i l'Agència de Desenvolupament Econòmic de l'AMB estan organitzant els Blue Living Labs, una de les eines de transferència de coneixement principals del projecte BLUEFasma d'Interreg-Med que vol incrementar la capacitat d'innovació de diversos actors del sector de la pesca i l'aqüicultura a l'àrea mediterrània.

Els Blue Living Labs inclouran diverses activitats que es construiran sobre la base de les demandes dels diferents sectors recollides durant la fase d'entrevistes (on es van provar les eines d'autoavaluació de l'índex d'economia circular) i les possibles millores detectades a partir de l'índex d'economia circular.

Per donar resposta a aquestes necessitats, MedCities i l'AMB organitzaran dues sessions formatives dedicades principalment a minoristes i majoristes del sector, en les quals es tractaran temes com ara l'ús d'envasos, el malbaratament alimentari, l'ús de vehicles elèctrics o l'increment de l'eficiència energètica i l'ús d'energia verda. Per tal d'adaptar-se al màxim a les necessitats de cada actor de la cadena de valor, aquestes sessions tractaran els temes adaptats a les necessitats dels majoristes i minoristes per separat.

Les reunions inclouran la participació d'experts en cada temàtica, així com un ampli ventall d'exemples pràctics i possibilitats de finançament en cada un dels àmbits descrits.

Índex d'economia circular

BLUEfasma té com a objectiu incrementar la capacitat d'innovació en la pesca i l'aqüicultura a l'àrea mediterrània i per fer-ho, el projecte ha desenvolupat una eina per a l'autoavaluació de l'índex d'economia circular, la qual s'ha provat mitjançant una sèrie d'entrevistes a diversos actors de tota la cadena de valor de la pesca i l'aqüicultura a la costa de l'àrea metropolitana de Barcelona.

El projecte BLUEfasma, un dels modulars del programa Interreg-Med, que pertany a la comunitat Blue Growth, el lidera la UPatras i hi participen 12 socis europeus més de la regió Mediterrània. D'aquests, MedCities és el soci encarregat de la capitalització del projecte, i l'AMB n'és un actor associat.

Aquest projecte contribueix als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) establerts per les Nacions Unides, principalment als números 2, 6, 7, 8, 9, 11, 12, 13, 14 i 17.

Documents relacionats