Dia Mundial Metropolità

| Tema: Relacions internacionals

Debat sobre el futur de la governança metropolitana

Presentació del Dia Mundial Metropolità

Com es defineix l'espai metropolità? Com es podrien millorar les polítiques públiques actuals en aquest àmbit? I en el futur, quins elements s'hauran de tenir en compte per seguir fent-ho?

Aquestes i altres preguntes van ser abordades els passats dies 7 i 8 d'octubre durant el curs "El Futur de la governança metropolitana: polítiques, partenariats i coproducció", organitzat per Metropolis, el Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) i el Centre Ernest Lluch (CUIMPB), en el qual va participar l'Àrea d'Internacional i de Cooperació de l'AMB. El debat va agrupar diferents actors amb papers rellevants en el desenvolupament de polítiques metropolitanes per celebrar el Dia Mundial Metropolità, una iniciativa impulsada per Metropolis i la plataforma MetroHub del programa Hàbitat de l'ONU per commemorar la signatura de la Declaració sobre les Àrees Metropolitanes l'octubre de 2015.

Durant el primer dia es va estudiar la complexitat actual de la governança metropolitana des dels diferents models d'arreu del món, fins a les seves limitacions i les conseqüències negatives que poden generar. També es van poder contraposar les perspectives de representats de l'anomenada "quàdruple hèlix", conformada per l'administració pública, el sector privat, el món acadèmic i les plataformes ciutadanes, tots amb diferents interessos i visions envers el fenomen metropolità.

En la segona jornada del seminari es van debatre cap on aniran les polítiques públiques metropolitanes del futur de cara a una realitat global cada cop més urbana, amb experiències de la mà de l'alta comissionada a Gal·les per les futures generacions, que va presentar la iniciativa gal·lesa d'incorporar i implementar la sostenibilitat de manera transversal a les polítiques.

Per acabar, es va fer una taula rodona on es va parlar de la necessitat de polítiques públiques basades en informació veraç i contrastable, el disseny d'aquestes polítiques i els factors a tenir en compte en l'elaboració de plans estratègics.

Documents relacionats
On
Marker
CCCB Barcelona