Desenvolupament de la Conca Mediterrània

| Tema: Relacions internacionals

Aportacions de Medcities a les jornades de la comissió Mediterrània de la CGLU a Tunísia

Del 22 al 23 de setembre, Sousse (Tunísia) acull els Tallers per al Desenvolupament de la Conca Mediterrània preparatoris per a la 4a edició del Fòrum d'Autoritats Locals i Regionals de la Mediterrània, que se celebrarà el març del 2017.

Alcaldes, tècnics i diferents representants dels governs locals mediterranis debaten entorn de la gestió del desenvolupament urbà de la zona, entre ells la Secretaria General de MedCities, que ha donat suport a la comissió mediterrània de la CGLU en l'organització de les jornades, juntament amb NALAS, la CIM-CPMR i Arc Llatí.

Els tallers tracten el desenvolupament territorial integrat des de diferents perspectives: el medi ambient (clima i energia), la promoció del desenvolupament socioeconòmic (turisme cultural i sostenible, economia social) o l'ordenació del territori; sense oblidar les sessions sobre la inserció laboral juvenil, la mobilitat o les finances locals a la Mediterrània. Sfax, Sousse i Tànger, tres de les ciutats de la xarxa MedCities, hi participen activament amb l'exposició de les seves experiències.

Les jornades volen fomentar sinèrgies i capitalitzar experiències rellevants de les diferents autoritats locals i regionals de la conca mediterrània que hi participen, a banda de generar noves associacions, acords i possibles idees de projectes, en la línia del desenvolupament urbà integrat i l'aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Amb les conclusions dels debats es detecten necessitats específiques de les autoritats locals i regionals del sud de la Mediterrània i es concreten diverses eines per impulsar polítiques en territoris dinàmics i inclusius, com Tunísia i Marroc, on els processos de descentralització estan avançant més de pressa. S'utilitzaran també com a recomanacions de cara al proper Fòrum d'Autoritats Locals de la Mediterrània, l'espai de diàleg per impulsar i canalitzar les demandes per a la construcció d'una regió mediterrània equilibrada i pròspera, que celebrarà la seva 4a edició el 2017.

Documents relacionats