Dannieh més net

| Tema: Cooperació internacional

Una acció coordinada per Medcités elimina 9 tones de residus al nord del Líban

El 2017 va finalitzar a Dannieh (una unió de municipis del nord del Líban) una campanya de recollida de residus que tenia l'objectiu de donar a conèixer la importància de mantenir les carreteres i els carrers nets.

La campanya, liderada per l'ONG local Associació de Diàlegs Juvenils YDA, va incloure accions de neteja amb voluntaris. Aquests voluntaris van retirar prop de 9 tones de residus i van destriar materials reciclables per al seu posterior tractament.

Evitar riscos sobre la salut eliminant residus

La campanya va donar a conèixer la importància de mantenir netes les carreteres i els carrers d'aquesta Unió de municipis del nord del Líban. Unint forces amb grups escolta, l'ONG va fer ús d'anuncis molt visuals al llarg dels camins, vídeos informatius i mitjans socials, entre d'altres i, a més, va distribuir informació als conductors, així com bosses reutilitzables per aturar l'abocament "on the road" d'escombraries.

L'objectiu és insistir en els riscos ambientals i socioeconòmics relacionats amb els residus fent especial èmfasi en la salut. Dins del mateix projecte, el municipi s'ha equipat amb una escombradora mecànica que augmenta la capacitat per fer front a la responsabilitat de mantenir les carreteres lliures de residus.

La campanya va anar acompanyada d'una reunió d'alt nivell dels presidents de la Unió de Municipis d'Al Fayhaa i Dannieh per fer front als reptes dels municipis per garantir un entorn saludable en un context d'augment de la població vulnerable i els serveis relacionats que han de proporcionar les estructures municipals a causa de la crisi de refugiats sirians.

Segons l'ACNUR, el Líban acull prop d'un milió de refugiats Sirians registrats, una quarta part dels desplaçats són al nord del Líban.

La implementació, coordinada per l'antena de MedCities (KTC) a Al Fayhaa, ha estat recolzada per la Unió de Municipis de Dannieh, l'Àrea Metropolitana de Barcelona i l'Agència Catalana de Cooperació i Desenvolupament.

Documents relacionats
On
Marker
Dannieh