Constitució dels òrgans de govern

| Tema: AMB

El 23 de juliol s'escolliran els representants per al mandat 2015-2019

El proper 23 de juliol és la data prevista per a la constitució dels diferents òrgans de govern de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per als pròxims quatre anys.

Els òrgans que s'han de constituir són:

  • El Consell d'Alcaldes i Alcaldesses.
  • El Consell Metropolità.
  • La Presidència i les Vicepresidències.
  • La Junta de Govern.
  • La Comissió Especial de Comptes.
El procés de constitució dels diferents òrgans de govern de l'AMB s'iniciarà amb la constitució del Consell d'Alcaldes i Alcaldesses, òrgan que està format pels alcaldes i alcaldesses escollits als plens municipals dels 36 ajuntaments metropolitans.

Tots són membres nats del Consell Metropolità. La seva funció serà escollir d'entre ells i elles a un alcalde o alcaldessa com a candidat a presidir l'AMB i així proposar-lo/la al Consell Metropolità.

A més dels 36 alcaldes i alcaldesses, el Consell Metropolità té 54 consellers més, que sumen un total de 90 membres, tots regidors i regidores municipals electes del ajuntaments metropolitans.

El Consell Metropolità s'organitza en grups polítics i nomena la Presidència de l'AMB a partir de la proposta formulada pel Consell d'Alcaldes i Alcaldesses.

El Consell Metropolità també proposa els consellers que formaran part de la Junta de Govern, els quals són nomenats per la Presidència. Igualment correspon a la Presidència la potestat de nomenar, d'entre els consellers metropolitans, una Vicepresidència Executiva i altres Vicepresidències que consideri pertinents.

Finalment, la Comissió Especial de Comptes es constitueix en aplicació del que estableix la legislació de règim local i del que disposa el Reglament orgànic metropolità.

Llistat d'alcaldes i pactes de govern dels municipis integrats a l'AMB

Documents relacionats
Enllaços relacionats