Congrés sobre desenvolupament sostenible

| Tema: Cooperació internacional

L'AMB participa en una sessió sobre el creixent protagonisme dels governs locals

Els dies 18 i 19 de setembre ha tingut lloc a Barcelona el congrés International Conference on Sustainable Development Goals: Actors and Implementation, organitzat per la xarxa Global University Network for Innovation (GUNi).

L'AMB ha participat en la sessió "Local Governments, Urban Cities", que ha abordat el creixent protagonisme dels governs locals, en un moment en què les previsions mostren que l'any 2050 s'haurà duplicat el percentatge de població mundial que viu a les grans ciutats.

La cita ha reunit experts multidisciplinaris i professionals d'alt nivell d'arreu del món, que han pogut intercanviar coneixements, idees, experiències i expectatives sobre els reptes que suposen els objectius de desenvolupament sostenible marcats per l'Organització de les Nacions Unides. Es tracta de 17 grans fites, d'abast mundial i amb un horitzó 2030, que inclouen el final de la pobresa, la reducció de les desigualtats i l'acció en defensa del medi ambient, entre altres.

Aquest congrés internacional és una de les activitats organitzades per la xarxa GUNi en el marc de la International Summer School on Leadership for Higher Education and Research. L'objectiu d'aquesta xarxa és proporcionar orientació intel·lectual i proves científiques als reptes globals, amb un pensament humanista i crític, promovent la recerca i l'educació per construir una comunitat global justa i unes ciutats més sostenibles.

Documents relacionats