Conferència Smart Metropolia

| Tema: Metròpolis, Relacions internacionals

L'AMB presenta a Gdansk la seva experiència en governança metropolitana

El 7 i 8 de novembre va tenir lloc la conferència Smart Metropolia a la ciutat de Gdansk (Polònia). Aquesta conferència, que es fa anualment, té com a objectiu parlar d'aspectes com l'emergència climàtica, la mobilitat, l'urbanisme i, especialment, la governança, tant a escala local com metropolitana i fins i tot europea. Van assistir-hi autoritats de tots els nivells, fonamentalment d'administracions de Polònia, però també de Nacions Unides, del Parlament Europeu i de diverses universitats.

L'AMB va ser convidada per fer-hi una ponència sobre planejament urbanístic i mobilitat, en el marc de la redacció del Pla director urbanístic metropolità (PDU). Les ciutats de Gdansk, Gdynia i Sopot, juntament amb altres municipis, han creat l'embrió d'una administració metropolitana i van mostrar molt d'interès per l'experiència de l'AMB, especialment pel que fa a models de regulació urbanística comuns.

Aquesta conferència va ser especialment emotiva, ja que es va fer l'any de la mort de l'alcalde de Gdansk Pawe? Adamowicz, assassinat el gener passat, quan feia 20 anys que era a l'alcaldia i que havia promogut la creació d'un ens metropolità.

Documents relacionats
On
Marker
AmberExpo (Gdansk)