Conclou el projecte Madinatouna

| Tema: Cooperació internacional, Relacions internacionals

Es presenten sis estratègies de desenvolupament de ciutats a Tunísia

El projecte participatiu Madinatouna va presentar els seus resultats a la conferència final celebrada a Tunis els dies 24 i 25 de setembre. Després de més d'un any i mig de treball, un total de 9 ciutats tunisianes rebran d'aquest projecte una estratègies de desenvolupament de ciutats propi.

Llançat com a part de l'Aliança del Programa de Cities Alliance, el projecte va concloure amb l'elaboració de sis estratègies de desenvolupament de ciutats, referides a les ciutats de Gabès, Kairouan, Beja, Sidi Bouzid, Tataouine i Medenine, mentre que actualment s'estan finalitzant tres més per a les ciutats de M'Saken, Jendouba i Soukra.

La conferència va reunir els alcaldes i representants tècnics de les ciutats implicades, els socis d'implementació, com el PNUD, GiZ, MedCities, CILG-VNGi i la Federació Nacional de Ciutats Tunicines (FNVT), institucions nacionals rellevants com el Ministeri d' Afers Locals i donants internacionals.

Exercici de planificació estratègica participativa

La conferència va ser una excel·lent oportunitat per debatre sobre el futur de la planificació estratègica a Tunísia i la continuació del treball realitzat a Madinatouna, especialment pel que fa a l'aplicació de les estratègies, la creació de xarxes i l'intercanvi d'experiències entre els participants i l'enfortiment de les seves capacitats tècniques.

MedCities ha participat molt activament en aquest projecte des de la seva preparació, després de la realització del CDS de Sousse sota l'orientació metodològica de MedCities i l'AMB. Aquest exercici de planificació estratègica participativa va generar el gran interès de les institucions nacionals i locals a Tunísia, que van veure en la metodologia de MedCities l'oportunitat de mobilitzar els actors locals cap a una visió comuna del desenvolupament sostenible de la seva ciutat. Com a soci responsable de la metodologia, MedCities va treballar juntament amb la resta de socis per adaptar-la a les necessitats dels municipis en un moment de descentralització i competències millorades. A més, MedCities va acompanyar les ciutats de Gabès i Kairouan en l'elaboració de les seves estratègies, que presentem orgullosament.

Enllaços relacionats
On
Marker
Tunísia