City Managers Days

| Tema: Relacions internacionals

El finançament, tema central de la trobada mundial de gestors públics metropolitans

El dimecres 14 i el dijous 15 de novembre l'AMB ha participat a la trobada City Managers Days, organitzada per Metròpolis, l'associació mundial d'àrees metropolitanes, on gestors de metròpolis d'arreu del món han posat al centre del debat el finançament com a part imprescindible en la governança metropolitana.

A la trobada, realitzada com a part de l'Smart City Expo World Congress (SCEWC 2018) també s'ha posat en comú la gestió particular de diferents governs locals i metropolitans a escala mundial. La visita de diversos responsables mundials d'àrees metropolitanes ha servit també per mostrar sobre el terreny infraestructures i equipaments relacionats amb el cicle dels residus i el sistema de mobilitat gestionats per l'AMB.

Primera trobada a l'SCEWC

El primer dia ha constat de dues parts: una sobre el finançament com a columna vertebral de la governança metropolitana i una segona, interna, de debat entre els diferents models exposats.

La sessió del matí ha tingut lloc en el marc de l'Smart City Expo World Congress 2018. Ramon Torra, gerent de l'AMB, i Eugeni Villalbí, oficial de projectes de l'Observatori Metròpolis han fet l'obertura. En aquesta primera sessió s'ha fet la presentació de la publicació Finançament de les polítiques i serveis públics metropolitans, a càrrec d'Enid Slack, directora de l'Institute on Municipal Finance and Governance i professora adjunta a la Munk School of Global Affairs, de la universitat de Toronto.

Posteriorment, ha tingut lloc una taula rodona amb experiències i debat del món acadèmic, organitzacions internacionals i membres de Metròpolis: Mabel Vargas, secretària municipal de Finances de La Paz, Juan Voelker, director de Recursos Financers, Eric Ardouin, director general de la Metròpolis i Vila de Bordeus, i Antti Moisio, de l'OCDE.

Durant la tarda, s'ha portat a terme un debat amb 10 màxims responsables de la gestió de governs locals i metropolitans en l'àmbit tècnic. Ramon Torra, gerent de l'AMB, ha participat en aquesta sessió juntament amb altres gestors públics, com ara Mabel Vargas, secretària de finances de La Paz, Juan Voelker, director general de Recursos Financers de Montevideo, Ana Yanci, responsable de gestió estratègica de San Salvador, o Jordi Martí, gerent de l'Ajuntament de Barcelona.

Visites a instal·lacions de la metròpolis de Barcelona

El segon dia ha servit per visualitzar sobre el terreny diferents serveis públics gestionats des d'una òptica metropolitana, amb l'acompanyament de diferents tècnics sectorials de l'AMB. El sistema de transport i els residus són els dos serveis que s'han explicat a diferents gestors públics de governs locals i metropolitans d'arreu del món. Eduard Unzeta, cap del Servei de Gestió i Explotació del Trànsit de l'AMB, ha presentat el sistema de transport metropolità mentre que Joan Miquel Trullols, director del Servei de Prevenció i Gestió de Residus de l'AMB ha explicat el sistema metropolità de tractament de residus. Finalment, s'ha visitat la planta d'EcoParc1 de la Zona Franca, com a exemple d'una instal·lació de gestió i tractament de residus.

Documents relacionats
On
Marker
Seu de l'AMB 62, núm 16-18, 08040, Barcelona
Marker
Fira Barcelona Gran Via Avinguda Joan Carles I, 64, 08908, L'Hospitalet de Llobregat
Marker
Ecoparc de la Zona Franca Passatge de Bering, 12, 08040, Barcelona