Cimera Mundial de Líders Locals i Regionals

| Tema: Relacions internacionals

El 5è Congrés CGLU a Bogotà escull Parks Tau com a nou president i Ada Colau n'ocupa la copresidència

Del 12 al 15 d'octubre, l'AMB ha participat a la Cimera Mundial de Líders Locals i regionals, organitzada per CGLU (Ciutats i Governs Locals Units) a Bogotà (Colòmbia). Es tracta de la trobada mundial més gran i influent de representants electes de governs locals i regionals.

Durant aquest 5è Congrés Mundial de CGLU s'ha elegit un nou president, Mpho Franklyn Parks Tau, ex-alcalde de Johannesburg, i Ada Colau, alcaldessa de Barcelona i presidenta de l'AMB, ha estat designada copresidenta. A més, l'AMB formarà part del Consell Mundial i del Bureau Executiu de CGLU, dins la Secció Metropolitana, de mans d'Alfred Bosch, vicepresident d'Internacional i de Cooperació.

La presidenta de l'AMB ha participat en la 2a Assemblea Mundial de Governs Locals i Regionals a fi de contribuir a construir la posició de les veus locals davant de la Nova Agenda Urbana que s'aprovarà a Quito durant la cimera global d'Hàbitat III, del 17 al 20 d'octubre d'enguany, i ha intervingut també en diferents sessions de treball estatutàries.

L'edició 2016 d'aquesta cimera triennal, "Veus locals per a un món millor", pren més rellevància al desenvolupar-se dies abans d'Habitat III, i reuneix més de 3.000 representants de metròpolis i regions del món per tal desenvolupar la seva pròpia agenda global i avançar diverses recomanacions sobre la dimensió local de l'Agenda de Desenvolupament i dels pilars de la Nova Agenda Urbana d'Hàbitat III.

Durant el congrés s'ha aprovat també una declaració política i s'ha presentat l'informe GOLD IV, que és la contribució de CGLU a Hàbitat III. Aquest informe inclou un capítol dedicat al fet metropolità, al qual l'AMB ha contribuït amb les seves aportacions.

D'altra banda, Metròpolis, la xarxa més gran d'àrees metropolitanes del món, ha celebrat una reunió del seu Consell d'Administració durant la cimera de Bogotà. En aquesta reunió, s'han marcat les línies estratègiques d'actuació de les xarxes de ciutats per als propers anys 2018-2020.

On
Marker
Centro de Corferias, Bogotà