Aprovat el projecte WTUP!

| Tema: Relacions internacionals

El projecte està finançat per la Comissió Europea a través del programa Horizon 2020

Imatge de la notícia

L'AMB rebrà 257.705,00€ del projecte WTUP!, recentment aprovat per la Comissió Europea dins del programa Horizon 2020. La major part d'aquesta subvenció s'invertirà en l'adaptació d'instal·lacions metropolitanes per tal de poder separar els bolquers que arriben a la planta des del contenidor de RESTA.

El projecte WTUP! fa referència als sistemes integrats d'innovació en valorització de residus urbans (H2020-SFS-2018-1) i té un pressupost total de 11.952.090 € (80% cofinançat per la CE) i de 3 anys i mig de durada. El consorci està format per 27 entitats col·laboradores de 10 Estats Membres: Àustria, Bèlgica, Espanya, Finlàndia, Gran Bretanya, Grècia, Hongria, Itàlia, República Txeca i Sèrbia.

La Direcció de Serveis de Prevenció i Gestió de Residus forma part del consorci del projecte, sent l'encarregada de subministrar el residu d'entrada d'un dels pilots situats a València. Aquest pilot tractarà els residus cel·lulòsics (principalment bolquers).

Producció de bioproductes

El principal objectiu de WTUP! referent a Sistemes, és demostrar l'establiment de noves cadenes de valor per als residus orgànics municipals que permetin la producció de bioproductes d'alt valor afegit.

El projecte mostrarà una cartera de processos innovadors per transformar els bioresidus urbans en bioproductes, que seran testats en 7 plantes pilot demostratives que es construiran en diferents ciutats europees. Alguns d'aquests residus són: restes d'aliments, olis de cuina, FORM, llots de depuradora i cel·lulòsica de corrents de rebuig tant de residu sòlid municipal com d'estacions depuradores.

La participació al projecte WTUP! permetrà reduir el rebuig produït en les instal·lacions de tractament mecano-biològic (Ecoparcs) de l'AMB, contribuint a l'economia circular del territori metropolità. 

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • Value waste
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Cicle dels residus
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)