Aliança Valle de Aburrá i AMB

| Tema: Cooperació internacional, Relacions internacionals

Un conveni de cooperació permetrà col·laborar en governança i prestació de serveis fins el 2019

Del 15 al 17 de novembre, diversos representants de l'Área Metropolitana del Valle de Aburrá (Colòmbia) han visitat l'AMB per conèixer de primera mà el seu funcionament en àmbits com la innovació, l'espai públic i la mobilitat sostenible, així com per a consolidar la seva relació, iniciada el 2014 durant el Fòrum urbà de Medellín, amb la signatura d'un conveni de cooperació tècnica i política entre ambdues institucions.

Al llarg de la visita, els representants d'Aburrá han mostrat un interès especial per l'àmbit de les smart cities i han tingut l'oportunitat de trobar-se amb la direcció del Servei d'Innovació de l'AMB a l'estand que l'AMB tenia instal·lat al passat Smart City Expo World Congress.

L'altre tema clau en el què el Valle de Aburrá ha volgut aprofundir ha estat el dels sistemes de lloguer de bicicletes i s'han reunit, doncs, amb la direcció de Mobilitat Sostenible de l'AMB. Així mateix, han pogut intercanviar experiències en projectes i obres metropolitans amb la direcció d'Espai Públic de l'AMB. I juntament amb l'Àrea d'Internacional i Cooperació, han compartit les respectives estratègies internacionals.

Área Metropolitana del Valle de Aburrá agrupa 10 municipis (Medellín, Barbosa, Girardota, Copacabana, Bello, Envigado, Itagüí, La Estrella, Sabaneta i Caldas), amb una població de 3,8 milions d'habitants. Gestiona dos terços de l'economia de la regió i dirigeix una important estratègia d'atracció econòmica. Actualment desenvolupa funcions en àmbits com la planificació territorial, el medi ambient, la mobilitat i el transport metropolità, competències també pròpies de l'AMB sobre les quals, al llarg de la visita, s'han trobat sinèrgies i s'han intercanviat experiències i coneixements clau.

Documents relacionats
On
Marker
Seu AMB
Marker
Fira 2 Gran via