4a trobada Sub-Urban

| Tema: Relacions internacionals

La inclusió social tema central de la cita transnacional d'aquesta xarxa europea

L'AMB ha pres part, entre els dies 9 i 11 d'octubre, en la quarta trobada transnacional, coorganitzada a la ciutat de Düsseldorf per la pròpia administració metropolitana, així com per l'Ajuntament de Badia del Vallès, sota el paraigua de la xarxa Sub>Urban, del programa europeu URBACT.

El tema tractat en aquesta ocasió ha estat la inclusió social. S'han dut a terme conferències i sessions de treball sobre quatre eixos referents a aquest tema, amb l'objectiu de definir quins són els principals reptes i eines/mecanismes per afrontar-los: Empowering citizens, Social economy, Affordable housing i Mixing strategies in public space.

Les tres anteriors trobades de la xarxa han versat, respectivament, sobre la transformació del planejament, la transformació dels espais privats i la transformació per a usos intensius. Està previst que, en el futur, se celebri una cinquena i última trobada sobre el finançament d'aquestes accions.

Altres ciutats participants en la trobada han estat Anvers, Oslo, Casoria, Solin, Viena, Brno i Baia Mare. I també hi ha intervingut Daniel Legault, cap del Departament d'Estratègies i Polítiques d'Habitatge de l'Ajuntament de Mont-real, al Quebec, que ha explicat l'experiència d'aquesta ciutat en la creació d'habitatge assequible.

L'experiència metropolitana: Badia del Vallès

En la present edició, l'AMB i l'Ajuntament de Badia hi han presentat l'evolució del Pla d'acció local Imagina Badia. Aquest procés s'inclou dins de la xarxa Sub>Urban, que impulsa la participació ciutadana en la transformació de les ciutats per a la millora de la qualitat de vida.

El Pla d'acció té com a objectiu identificar les situacions que s'han de millorar de manera prioritària, l'estratègia que cal seguir, els actors que s'hi hauran d'involucrar i les accions concretes que s'hauran d'implementar, amb l'horitzó 2020.

Des d'un principi, la redacció del Pla d'acció local ha estat impulsada pel Grup Central de Debat, un grup de veïns, així com persones vinculades a entitats, associacions i institucions públiques, interessades a contribuir en la millora de la ciutat. L'AMB també forma part d'aquest col·lectiu, i ha ofert suport tècnic en la redacció del document.

Programes o projectes relacionats
  • Logo SubUrban
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Desenvolupament urbà sostenible
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
Freizeitstätte Garath
Marker
Brauerei zum Schlüssel
Marker
Rather Familienzentrum
Marker
Junges Schauspielhaus
Marker
Central