2n taller METROAIRPORTS

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB ha donat a conèixer les seves polítiques i el territori aeroportuari a Atlanta

Els dies 12 i 13 d'abril, Atlanta ha acollit el segon taller del Projecte METROAirports. Durant aquesta trobada s'han analitzat i intercanviat experiències sobre l'impacte socioeconòmic dels aeroports als territoris metropolitans.

Durant el taller, l'AMB ha fet visites tècniques a la ciutat aeroportuària de College Park i el Gateway Center GICC (el centre internacional de convencions de Geòrgia), que disposa d'hotels, oficines i zones d'urbanització, i han pogut veure de primera mà els diferents usos del sòl i la importància del desenvolupament de zones industrials i empreses prop de l'aeroport.

Les àrees metropolitanes de Barcelona, París i Atlanta han participat al taller, on han intercanviat i exposat idees, i han presentat els seus projectes i iniciatives relatives als seus aeroports i ciutats. Atlanta ha detallat l'impacte de l'aeroport en l'economia i l'ocupació de la metròpolis, i ha presentat les polítiques de restauració dels espais fluvials i recursos naturals, i el desenvolupament de les comunitats de millora dels districtes. Els elements d'èxit d'aquesta ciutat aeroportuària són la cooperació governamental, la flexibilitat normativa, una visió compartida de futur, la disponibilitat i els preus del sòl, el suport de les comunitats, i la cooperació i el lideratge de l'aeroport. L'AMB i Paris, per la seva banda, han presentat el seu model de governança i el funcionament de les seves ciutats aeroportuàries, posant èmfasi en temes com les àrees verdes i la connectivitat, i les polítiques socioeconòmiques i d'ocupació.

Un dels resultats del projecte serà un estudi que recopili aquestes experiències, que inclogui elements com la definició de les zones aeroportuàries, la planificació dels usos del sòl i les diferents iniciatives governamentals i econòmiques, i el seu impacte social. L'objectiu final serà l'elaboració d'una sèrie de recomanacions polítiques adreçades als governs metropolitans.

La propera trobada del projecte tindrà lloc el proper novembre a París, i el 2019 es presentaran els resultats finals del projecte a Barcelona.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • METROAirports
    Zona d'actuació:
    Amèrica del Nord
    Tema:
    Cohesió social i territorial
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)