25 anys de la metròpolis de Porto

| Tema: Relacions internacionals

L'AMB reforça la seva relació amb l'Àrea Metropolitana de Porto (AMP)

El passat dia 14 de juny, Salvador Milà, director de l'Àrea de Presidència de l'AMB, va participar als actes de commemoració del 25è aniversari de l'Àrea Metropolitana de Porto que se celebren avui dia 1. En la seva intervenció a la sessió sobre "Les Àrees Metropolitanes en la Política de Cohesió", Milà va reclamar una dimensió metropolitana a les polítiques europees, i més participació en la gestió dels fons estructurals.

En aquest sentit, va citar com a exemple d'èxit l'acord que l'AMB ha signat amb la Generalitat de Catalunya per gestionar directament un total de 30 milions d'euros d'ajuda FEDER que s'invertiran en projectes d'abast metropolità en els àmbits de les TIC i la innovació, l'economia baixa en carboni i el patrimoni natural i cultural.

Col·laboració en diversos projectes

També a Porto es va celebrar el passat 27 de juny un seminari internacional, en el marc del projecte MEANING (Metropolitan Europeans in Active Network, Inducing Novelties in Governance), on participa l'AMB. La resta de socis d'aquest projecte són les àrees metropolitanes de Milà, Gdansk, Zagreb, Riga, Bari, Lisboa i Porto. Plegats, treballen amb l'objectiu d'abordar el paper decisiu de les àrees metropolitanes com a marques internacionals.

El projecte MEANING, del programa europeu Europa pels ciutadans, està concebut per encarar la crisi política, institucional i social de la Unió Europea, i debatre temes com la migració massiva a Europa, en el context del creixent protagonisme dels governs locals en la presa de decisions: actualment el 70% de les lleis europees s'implementen a través dels òrgans territorials a escala regional, provincial i municipal.

L'AMB i l'AMP han reforçat la seva relació en els darrers anys: a banda de col·laborar en diversos projectes europeus com l'esmentat MEANING o l'SMART-MR, aquest sobre mobilitat sostenible, treballen conjuntament en iniciatives com l'EMA (European Metropolitan Authorities) i han celebrat diverses missions institucionals i tècniques conjuntes.

Documents relacionats
Programes o projectes relacionats
  • Meaning
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Governança
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
  • SMART MR
    Zona d'actuació:
    Europa
    Tema:
    Mobilitat i transport
    Estat:
    $languageUtil.get($locale, $estat.text)
On
Marker
AMPorto